Locatie

In 2019 zal de Warffumcursus plaatsvinden
in Renesse op landgoed Moermond
logo-landgoed hotel Renesse
slot airview
Fletcher Landgoed Hotel Renesse

Aan de rand van de badplaats Renesse, gelegen aan de Zeeuwse kust, vindt u Fletcher Landgoed Hotel Renesse. Het hotel is gevestigd op Landgoed Moermond evenals het 17e-eeuwse Slot Moermond en de authentieke Orangerie. Het landgoed is een beschermd natuurgebied van 43 hectare met onder andere een indrukwekkende oprijlaan naar Slot Moermond, welke wordt omringd door de kenmerkende slotgracht.
ridderzaal_interieur
Moermond 1920
Het slot Moermond

Het Slot Moermond is een oud kasteel in het dorp Renesse op Schouwen-Duiveland. Het kasteel bestaat uit een vierkant bakstenen gebouw met zware muren en latere aanbouwen uit het begin van de 16e eeuw en eind 20e eeuw en is door een gracht omgeven.
Geschiedenis

Het huidige en derde kasteel is gebouwd naast de fundamenten van het oorspronkelijke kasteel van Costijn van Zierikzee dat gebouwd is tussen 1229 en 1244 en waarvan slechts enkele muren zijn behouden. Het tweede kasteel, van de nieuwe eigenaar Aernoud van Haamstede, is vermoedelijk gebouwd voor 1339 en is, op het poortgebouw na, in 1454 verloren gegaan. Het nieuwe Slot Moermond is uit 1513. Jacob van Serooskerke bouwde voor de derde maal het kasteel op en gebruikte hierbij het oude poortgebouw en vormde dit om tot woontoren.
exterieur-landgoed-hotel-renesse
Copyright 2016 - Warffum West-Brabant - All Rights Reserved